welcome to CantStopSmilling Blog

Always be grateful of what Allah SWT have blessed us with throughout our lives...
Appreciate those who hates you, as without them, we could not become stronger in life..
Treasure those who loves you, as their love can always cherishes you when you're sad...

Thursday, March 31, 2011

TRENDY FLOWER DESIGN ARE NOW HERE!!!!

introducing the new website for flower lovers!!! 
 
this website are specially created to let our customer order the latest and trendiness styles of beutifully designated bouquet by the web administrators themselves!!!
             
_-----SaZaFaLa FlOwErS-------_

for more information and details, do visit SaZaFaLa Flowers

here are some of the bouquet designed for wedding and anniversary occasions by our creative bouquet designers!!










Wednesday, March 30, 2011

ottoke unnie???

salam.... dah lama xsempat nk mengedit blog ku ini. sebab? minggu ni sibuk bersosial. dinner, bday party, program fakulti, n sebagainya lgi.ha ha ha. penat. saya tak boleh nak tumpang memahami kenapa orang2 suka keluar malam2. saya penat. sejujurnyalah. hujung minggu lepas, program fakulti 3 hari. dari khamis sampai sabtu, balik lewat malam. merempit ngan member. penat...tapi, happy.

then, sibuk assignment+report nk kena hantar. ada competition robot soccer. terima kasih member2 teamku yang banyak membantu...  syukran.... sibuk, penat.. huhuhu..penat...tapi, happy.

kemudian, ikut member2 g bday party classmate kitaorang.. nek bas.. balik lewat malam. penat gak. penat nak bergambar. saya suka fotografi... walau kamera biasa je bukan dslr(bukan hape, kamera dslr besau lah... tak cukup tangan nak memegangnya) tapi saya suka ambik gambar. fatin selalu kata "knpalah dila suka ambik gambar mengarut" hahaha... sebab saya suka ambik gamba lah.. hehehe..penat...tapi, happy.

dan, untuk kesekian kalinya, join plak dinner fak. penat... memang penat... even g makan dengan baju tak mengikut tema.(selamber rock jah aku) bio ler.. asalkan happy... hahaha.. penat... mata sampai merah2...penat...tapi,happy.

even so, semua2 nilah yang buat saya rasa banyak masa yg betul2 terluang untuk aktiviti semacam ko-k... bagus, kah3. banyak pengalaman bekerja bersama dalam organisasi, belajar handle stress, belajar berkawan.... bagus. saya sangat happy ngan semua apa yang telah saya usahakan untuk sesuatu program. sebab bagi saya, kerja tu akan menghantui kalau tak buat betul2. tul? tak? tah.

***huhu... pasni aku nak duk diam je.huhu... tak nak keluar dah... penat,tiap kali balik tengok bilik bsepah ngan kerja banyak tak siap lagi, memang nak berjuraian air mata nih...tapi kalau nangis tak macho lah , so..aku rasa macam nekad,aku nak rehat2 & buat keje & tak nak keluar, sebab....yg ni lagi baik...****

Wednesday, March 23, 2011

wer ar the valuable teachers nowadays????????

amazing, how some people graduated to be a TEACHER, EXCELLENT in their study, but TOTALLY FAILED in providing good examples to students at school, i give u an example, a true story that occured to my dear lttle brother. let me spare the info. the school ends at 2.40, but instead the class ended at 1.40. these incidents keep occuring at his high school, yet, no changes made formally about the timetable. why?????? the school should answer it. my brother would have to wait for our parent longer than usual as the unexpected early ending of the class. maybe some teacher do notice this. why????? i dont know.

before going on with the rest of the story, i would like to make it clear, i really2 do respect and love all the teachers that have thought us the students well, without you, we would never have the knowledge we have now. i miss my teachers all the time, its just time didnt let me to visit them all the time. most of my beloved teacher in my previous high school, which of which my little brother is attending now have move to another school, there are some that remains.

its fine until a teacher ask my dear little brother "why are u always going back home late?what's ur parents doing at home?".. i have heard this from him so and very many times....until i felt like i would like to ask them back, "why werent our parents were informed at exactly wat time the class end?!!" these are the TEACHER that FAILED IN PROVIDING GOOD EXAMPLES TO STUDENTS. darn.. i misses my teachers, in highschool back then.. they are really the person who really wish to see students succes, not just doing the job for THE SAKE OF MONEY.. 

come on, dont u have better things to do rather than acting like fools trying to be someone busy body minding peoples bussiness????? geesh!!!... and i wonder, why?????lack of SINCERITY DUDE!!! are these bunch of peoples deserves respects??? get back to your sense lah people. stop doing things that would only harm u in the end. 

who are teachers actually ha? dont answer me. keep the answer to urself. keep it. wat ever it is, may iy be the one that would really bring back the glorious moment when teachers back then were respected for their deeds, sincerity, dude, u dont deserve the respect if u keep doing things that would make people LOOK DOWN upon u. come on lah....



i hope that these people will change for better perspective, and do provide us the good reflection of teachers, help to stop the destruction of the world of education... and lets all of us do the same. in whatever field we are in, letsdo the best out of it. not for the sake of money, not for the sake of luxury....may all of us in the right path all the times..... 

Tuesday, March 22, 2011

kuma...


kupu kupu.... ori tak? entah....

kupu2 apa? rama2 apa? sama? tak sama? asalan nya tak berapa nak menarik, tapi bila dah besar, Allahuakbar... tersangatlah cantik.. betul?? tak betul?? hmm.. terpulanglah, nak nilai apa2 tu hak masing2... 

these 2 kind of insect (* are they?) could fly, sure lah.. betullah, kalau kita tengok, memang terbang rendah je, hinggap kat bunga2, hujung daun, cuba lah tangkap, ngan tangan? tak boleh.konfem! dari segi logik, bolehla.. tapi dari segi naturality and safety preservation of originality, tak leh... cubalah. pegang, yang dah mati pun takpe. ada berubah rupe tak sayap die? ade kan ?? tak de? ye ke....

kupu kupu dan rama rama makhluk yang indah ciptaan Allah, corak, rupa bentuk...cuba perhati, unik kan? kalau tak nampak unik, alamat nya...  blok 17 kolej kampung, universiti kebangsaan malaysia, bangi.... haha. itulah alamat. saje je.  smile.. and the world will smile with you.... so.. cantstopsmilling lah!!!!!hahaha

my fellow (bukan felo yang suka buat sport cek kat asrama tu ye!) friends from biology department of school of science and tech, they were assigned to get 100 kinds (kalau tak silap ingatan...) of insects... banyak kan? 100... banyak... jumpa je serangga, hmmm.. alamat nya, blok 17 kolej kampung, universiti kebangsaan malaysia, bangi lah, ups.. saje je. memang tak kan terlepas lah dari cengkaman nett yang dibekalkan kepada sekalian mereka. sampai ada yang pergi berziarah ke taman teratai dekat markas PALAPES pepagi hari nak g tangkap serangga.. bagus, senaman tu..

tapi, bila tengok balik spesimen yang kena tangkap tu, rasa kesian pulak, elok je nak keluar cari makan, tup2, kena tangkap, hidup2 kena masukkan dalam alkohol, kasi pengsan ma... pastu, proses awet mengawet, bukan awek ye... Naudzubillah....nasib baik kan, manusia ni tak de yang suke buat koleksi, kalau tak, andai kate ade giant (tak de kaitan ngan giant -nobita-doraemon) mane2 yang nak buat koleksi spesimen manusia yang berlainan rupa dan wajah, maka, tak keluar rumah lah sekalian kita semua ni!!... frightening thoughts... think of it!!!
"species:homo sapien (Origin: Kuala Lumpur)"
"species:homo sapien (Origin:Pahang)"
"species:homo sapien (Origin: Kelantan)"
"species:homo sapien (Origin: Red Warior)"

 ek eleh, tetiba red warior... hahahahaha... ape tadi? ha. hahahahaha :D

lagi pulak, macam2 spesies yang lani dah kena eksperimen depa kacuk baka. ada? ada....the explaination of what kind of hybrids that i found, well you can click sini.

hmm.. ni mengubah ciptaan Allah SWT, atas sebab musabab apakah? boleh kah kita selaku warisan generasi berteknologi kini mengaplikasikan teknologi barat dalam dunia Islam kita? bolehkah??????  ehem2...Biotechnology is a field of applied biology that involves the use of living organisms and bioprocesses in engineeringtechnology,medicine and other fields requiring bioproducts.Biotechnology also utilizes these products for manufacturing purpose. Modern use of similar terms includes genetic engineering as well as cell- and tissue culture technologies. The concept encompasses a wide range of procedures (and history) for modifying living organisms according to human purposes - going back to domestication of animals, cultivation of plants, and "improvements" to these through breeding programs that employ artificial selection and hybridization. By comparison to biotechnology, bioengineering is generally thought of as a related field with its emphasis more on higher systems approaches (not necessarily altering or using biological materials directly) for interfacing with and utilizing living things.  read full info ::view.......


menuntut ilmu tak de batasan, ingin saya kongsikan link berkenaan menuntut ilmu  link   .....


**** kuma == kupu kupu+ rama rama..... chill k!!!!



Sunday, March 20, 2011

--abadi selama nya--

abadi: hmm... tarikh ngundi dah dekat.. huuuh...

selama: ha ah.. alamak, aku lom daftar lagi nih...

nya: apa?! belum daftar?! eh, ko kena daftar cepat2 weh. rugi oooo..

abadi:hmmm.. tulah.. elok je aku nak daftar, aitu accident lak.. tak jadik lah aku g daftar....

nya: rugi ko ab, kene daftar... itu kewajipan kita sebagai rakyat. kene jugak daftar...

selama:tulah... aku kene g daftar cepat2 nih. ab, jom ah...

abadi: aku sakit kaki ni hah. macam mana nak pergi..

nya: boleh je. ab, kita kena sedar, kita sebagai rakyat di negara merdeka ni, ada hak untuk...

selama: aish... dia dah mula dah... dah la kau nya. agak2 ar, ab kan tengah tak berapa sihat lagi.

abadi: hehehe.. eh, dah tu kau selama, bile nak daftar? boleh aku ikut.

nya: ha... macam tulah...

selama: hmm.. aku tak tau nak daftar kat mana.

abadi: ni ha, nya kan ade. tanye lah dia.

abadi&selama(serentak):kat mana nya?

nya:entah. aku pun tak tahu.

abadi:aik?dah tu kau daftar kat mana? tak kan baru 4 tahun dah tak ingat daftar kat mana kot..

nya:daftar apa?

selama:mengundilah.

nya(selamba):oooohhh... aku belom daftar lagih.

Saturday, March 19, 2011

the call

done. i have done one out of 100 tasks... so, movie time!!hah! hmm... which one... hmm.. my fingers kept clicking on my dearest mouse i bought not too long ago. the litle black mouse obeyed each order i gave. just then, the phone rang...

-yeah?
-hei, em, we sort of need some help here, the other post required some help. so could u come and join us?
-..sure. i'll be there,

scratching my head. hmmm, i start thinking... another responsibility or, chores came up... i sometimes wish i have ultimate power, like, superman....welll, the super hero that could chnage in a blink. yeah.... ohhh... got to go.... huhuhu...  tired? i will be later.. but i hope my sincerity in helping people will not be the reason for anyone to make use of me. get it?!or dont u?! besides... i am thinking of doing something that could help me forget something that have been driving me sad for today....plus, my bff left me, she actually went back home... 

be well dear, and return asap and we are going to finish our assignments together.....here i go... the super heroin!!!! yeay!!! may Allah SWT protect us all from any harm.... InsyaAllah...... :D 

Wednesday, March 9, 2011

HAHAHA .... HAHA... ha....

the class were just so and very nerve wrecking, today we will do our 'company's negotiation, and back then, within 5 minutes, i prepared my last minute work, our departments visual aid, and unlucky enough, my head ache return today... today's drama is just, wow!

i paid my part of the photocopies my team mate compensate earlier, i saw her took out a small purse out of her backpack, its cute, i complimented, she smiled but i knew, she didnt understand the compliment. as i was having haed ache, i just let it go, and i dont bother repeating myself.

i paid the compensation, and i can see that the litle purse were meant for coins, special and nice, i thought. jokingly, i said to her,

-wow, you have so many coins! well, you can spend me some of them later...

-how much was it?

my sweet smile turn into a crippled smile. should i repeat myself?

-well, i was just gonna need some coins for the laundry later! haha (washing machine* jokingly)

-em, why  do u need money to do laundry?

she look puzzled, really... my spirit flew, my head ache increased, what's wrong with u?

-no, i was just saying, the washing machine gonna cost some coins, so maybe you could spare me some.(still trying to joke)

-oh, it depend lah, your machine can take which type of coin.

uhhhh... why do i bother? i smiled alone.

-any kind i think. you have so many coins, spare me some lah..

-oh,hahaha... how much you need for change?

i really dont have to bother trying anymore. okay, the laughter, is just for me. the company's negotiation matters the most now. okay, forget it, you dont get my joke, each time, i was like bursting into laughter, but as i saw your puzzled look, my laughter become like, " HAHAHA...HAHA.... ha...."  

Monday, March 7, 2011

cinta hakiki...

Cinta Hakiki

Artist: Raihan
Song Category: Nasyid
Telah lama cinta terbiar
Dari cinta yang suci
Telah lama cinta tersasar
Dari cinta hakiki

Kerna sekian lamanya
Manusia dibuai cinta nafsu
Kita sering menyangka
Cinta manusia itu yang sejati

Namun lupakah kita
Cinta nafsu selalu mengecewakan
Sering berubah tidak menentu
Seperti pantai dipukul ombak

Cintakan Allah cinta sebenarnya
Itulah cinta yang sejati
Kasihlah sesama manusia
Kerna cinta yang hakiki
Hanya untuk Tuhan Yang Esa

Cintakan Allah tiada kecewa
Engkaukan tenang di waktu susah
Kembalilah kepada Tuhan
Dia kan tetap menanti

Kehadiran hambaNya
Yang sebenar pasrah
Cinta kasih sayangNya tidak bertepi


Sunday, March 6, 2011

balik kampung

balik rumah hujung minggu, huh, memang menenangkan...

main main, makan makan manja manja..

balik je u...

huhu...

serabut nye..

assignment banyak..

group projek banyak...

interview itu interview ini...

alamak aih..

tapi, memang happy dapat balik rumah walau kejap...

masih berangan2 duk kat rumah..

bila bleh balik lagi eh?

Thursday, March 3, 2011

kemana menghilang , sayangku...

aku teringat pembaris yang ade gambo doraemon, hadiah adik aku bagi masa aku habis form 5....

sangat sayaaaaaaaang pembaris tuh..

warna pembaris tu, kuning ada gambo doraemon, boleh gerak2, pastu gambo die leh tuko2....

huhu... pembaris tu hilang masa second sem first year aku kat universiti....

dan aku hampir tak leh nak study hari tu, walhal masa tu nak dekat2 final...

nangis? hmmm... memang aku nangis sebab hilang pembaris tuh...

sangat sedih...

pembaris tu, ada nilai sentimental yang tak akan ada benda pun boleh ganti....

sampai hari ni, aku sedih kalau teringatkan pembaris tuh......



hmmm, entahlah... ada orang ambik ke, terjatuh ke.. tapi, kekasih hati aku dah hilang........huhuhu... waaaa :(

Wednesday, March 2, 2011

watashi.... namae wa notadesu

ehem2... Salam buat semua, hmmm... mana nak start? okay.. mula2, pagi ini, bila aku bukak mata, aku dengar bunyi selipar kanak2 aras aku macam bergegas2, bunyi macam mana? tak reti nak describe pulak.. tapi yang penting, aku rasa macam dapat agak kenapa. dengan pantas, aku bangun ambik tuala dan pergi tinjau shower aras.. belum sampai, aku mengeluh... sebab selalunya boleh dengar air shower yang bocor( maklum lah, tempat 5 bintang, kafe puri pujangga plak tu, taraf hotel kunun... paip bocor, lampu bilik rosak ; da buat aduan tapi mana nye tindakan? hmmm) macam biasa, AIR TAK DE .....panik? tak payah, buang masa, sebab selalu mudah panik, maka mengikut nasihat BFF ku, jangan panik, nak tau sape? sila jenguk awexganu.dan aku patah balik bilik, dan sudahnya, aku pun join lah kekalutan kanak2 aras ku ini, dan kami beratur menunggu giliran ke bilik air macam cerita seniman bujang lapuk.


sudahnya, aku cepat2 gi kelas kul 9, alamak, 5 minit lambat, prof mesti da stat... tekan punat lif, no 2, tunggu lif naik jelah. huhu... memang nak stat panik lah aku kalau time2 macam nih.. huhu... sabo jolah... sekali, tebukak je pintu lif, aku nampak geng kelas aku.. haik? dan mereka bergegas2 masuk lif, aku? undur jelah, tercengang, kenapa ni?

aku: tak de kelas ke?
semua: tak de, prof bagi keje ni, kena hanto hari ni.
aku: ooohhh....

kami pergi lab, internet jamm... masuk bilik kuliah, dan bermulalah sesi perbincangan....dynne**bukan nama sebenar, duk kalut2 nak siapkan assignment dan juga nak prepare presentation die petang nih... tiba2...

dynne : eh, ko da siap ke nota?

aku pandang muka dynne, maap le... aku ni jenis tak tahan gelak...

aku: dia panggil aku nota? hahaha


hahaha. adui yai. memang kelakar... maka, bermulalah sesi hari ini dengan nama baru kami, iaitu, aku, sebagai nota, dan dynne, sebagai isi kandungan,

nota:belum lagi, isi kandungan dah ke? :D
isi kandungan: belum, nota  buat la cepat....

dan aku bincang2 ngan hyun ae dan geng kami nak siapkan, akhirnya, siaplah... dan aku g makan ngan dyana, dan hyun kat kafe, kitaorang nak nasi ayam, tapi, cam biasa, kafe fak kami yang teramat efektif tu lambaaaat.... maka kami pun ambik jela nasi putih n lauk.. maslahah... maslahah betul... kalau tak de daging,  susah betul nak decide nak makan ape... hmmm..... cepat2... jangan buang masa.... alamak.... tup2, aku ambik je sayur. hah... senang, tak yah pikir banyak2.. hehehe...

sesudah makan, kami ke lab. maka nota bertemu semula dengan isi kandungan dekat lab.. mereka berbalas senyum sambil isi kandungan dan, emmm, tae kyung** samaran punye nama untuk sorang lagi, tau2 jelah... menyiapkan slide show untuk presentation mereka pada petang ini. aku plak, lepas makan, ngantuk teramat sangat, dan sudahnya, aku nak balik.

aku:eh, nak balik dululah...
dynne: nota, ko da makan?
aku: dah makan tadi...
dynne: ko curang skarang nota...
aku: :D semenjak aku bercouple dengan lect note, aku terpaksa tinggalkan kau isi kandungan

kah2, sabo jolah, begitulah kisah aku hari ni, yang aku rasa cam, hmm.. agak kelakar, sebab aini, namae wa notadesu.... :D :D